Čínské zelí dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí dušené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12803 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 602,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské zelí dušené postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí rozebereme na listy, omyjeme, necháme okapat. Listy naskládáme na sebe tak, aby silnější konce byly všechny na jedné straně. Nakrájíme na proužky. |
2 | Do kastrolu na rozehřáté máslo vložíme nejprve proužky silnější, osolíme, chvíli podusíme a poté přidáme jemnější části listů. Dosolíme, dodusíme a posypeme opraženou strouhankou. |
Poznámka
Zelí podáváme jako předkrm nebo jako minutku k pečeným masům.