Recept

Fazolové lusky zapečené s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12804

Ingredience

Na krém
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Fazolové lusky zapečené s krémem
750 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
5% Sacharidy 17 g
24% Tuky 18 g
19% Sodík 378 mg
26% Bílkoviny 15 g

Fazolové lusky zapečené s krémem postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.

2

Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.

3

Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s topinkami. Obměna: K dušeným fazolkám přidáme oloupaná, nakrájená rajčata ještě před zalitím vejci. Poznámka: Pokud na pokrm použijeme fazolky zmražené, je doba dušení kratší. Sterilované fazolky jen na másle prohřejeme a ihned přelijeme vejcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept