Fazolové lusky zapečené s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky zapečené s krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Fazolové lusky zapečené s krémem | |
750 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 268,6mg |
Draslík | 490,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky zapečené s krémem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité. |
2 | Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme. |
3 | Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s topinkami. Obměna: K dušeným fazolkám přidáme oloupaná, nakrájená rajčata ještě před zalitím vejci. Poznámka: Pokud na pokrm použijeme fazolky zmražené, je doba dušení kratší. Sterilované fazolky jen na másle prohřejeme a ihned přelijeme vejcem.