Recept

Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12805
Kategorie: Zelenina

Ingredience

750 g Fazolové lusky zelené
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
43,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
6% Sacharidy 21 g
51% Tuky 38 g
10% Sodík 195 mg
10% Bílkoviny 6 g

Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Fazolky zbavíme vláken, šikmo je nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka mírně podlité do vysmahnutí šťávy.

2

Strouhanku (2 lžíce necháme stranou) opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme 1/2 lžíce másla, promícháme a ihned odstavíme z ohně.

3

Vymastíme zapékací mísu lžící másla, vysypeme nepraženou strouhankou a vkládáme do ní vrstvy podušených fazolek. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhankou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Vrchní vrstvu posypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě do růžova.

Poznámka

Fazolky podáváme s bramborami posypanými nasekanou petrželovou natí a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept