Vepřová kýta na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 902,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme. |
3 | Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.