Recept

Hovězí pečeně se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12808

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
5 dl Vývar z hovězích kostí
60 g Šunka dušená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
9% Sacharidy 32 g
33% Tuky 25 g
45% Sodík 898 mg
86% Bílkoviny 49 g

Hovězí pečeně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

2

Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept