Švestkové knedlíky tvarohové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky tvarohové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1281 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
400 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
900 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sůl |
1200 g | Švestky |
300 g | Tvaroh jemný |
300 g | Tvaroh tvrdý |
120 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 205,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové knedlíky tvarohové postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto. |
2 | Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme. |
3 | Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem. |