Beskydský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydský králík
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 635,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Králičí maso, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydský králík postup přípravy receptu:
1 | Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet. |
2 | Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. |
4 | Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou. |
5 | Vhodnou přílohou jsou knedlíky. |