Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12810
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kg Králičí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
2% Sacharidy 6 g
54% Tuky 41 g
10% Sodík 203 mg
64% Bílkoviny 36 g

Beskydský králík postup přípravy receptu:

1

Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet.

2

Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.

4

Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou.

5

Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept