Vepřová játra se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra se žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 419,9mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej stolní, Sůl, Vepřový bok, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme. |
2 | Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy. |
3 | Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.