Recept

Slepice na víně s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12819
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Houby sušené
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Slepice
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
2 dl Voda pitná
3 dl Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 983kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
39% Sodík 782 mg
211% Bílkoviny 118 g

Slepice na víně s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.

2

Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept