Kapr na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na pórku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 724,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na pórku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor. |
2 | Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.