Vejce s bylinkovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s bylinkovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12829 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 369,1mg |
Draslík | 136,7mg |
Vláknina | 526,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s bylinkovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme. |
2 | Do misky dáme majonézu, přidáme jogurt, citronovou šťávu, mírně osolíme a rozšleháme. Nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky. |
3 | Vejce podélně rozkrojíme na poloviny, upravíme na talířky a zalijeme připravenou bylinkovou zálivkou. |