Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12833
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
150 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
7 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
4% Sacharidy 14 g
70% Tuky 53 g
12% Sodík 232 mg
26% Bílkoviny 15 g

Šunkové krokety postup přípravy receptu:

1

Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.

2

Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).

3

Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.

4

Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept