Recept

Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12838

Ingredience

750 g Fazolové lusky zelené
250 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Rajčata
58 g Strouhanka
50 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
8% Sacharidy 27 g
27% Tuky 20 g
14% Sodík 272 mg
23% Bílkoviny 13 g

Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:

1

Z fazolek odstraníme vlákna a uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a šikmo nakrájíme na menší kousky.

2

Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Necháme trochu vychladnout a přimícháme žloutky a polovinu nastrouhaného sýra.

3

Zapékací mísu vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme fazolky a přelijeme 2/3 omáčky.

4

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe celý povrch fazolek. Posolíme, polijeme zbylou omáčkou a povrch posypme zbylým sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky a 15 minut zapečeme.

Poznámka

Podáváme s bramborami dušenými v mléce s petrželí. Pokud fazolky podáváme jako předkrm, stačí pouze poloviční množství.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept