Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12838 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 216,5mg |
Draslík | 628,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z fazolek odstraníme vlákna a uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a šikmo nakrájíme na menší kousky. |
2 | Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Necháme trochu vychladnout a přimícháme žloutky a polovinu nastrouhaného sýra. |
3 | Zapékací mísu vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme fazolky a přelijeme 2/3 omáčky. |
4 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe celý povrch fazolek. Posolíme, polijeme zbylou omáčkou a povrch posypme zbylým sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky a 15 minut zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s bramborami dušenými v mléce s petrželí. Pokud fazolky podáváme jako předkrm, stačí pouze poloviční množství.