Recept

Nákyp z fazolových lusků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12841

Ingredience

500 g Fazolové lusky zelené
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 hrst Petržel - nať
58 g Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 124kJ
6% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 246 mg
23% Bílkoviny 13 g

Nákyp z fazolových lusků postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme na malé kousky a dusíme na lžičce másla doměkka až do vysmahnutí šťávy.

2

Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.

3

Kaši necháme polovychladnout, přimícháme postupně žloutky, podušené fazolky a zlehka vmícháme tuhý sníh, zároveň směs osolíme.

4

Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě půl hodiny.

5

Podáváme v téže nádobě posypané sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept