Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12842

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 dl Hovězí vývar základní
500 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 620kJ
6% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
7% Sodík 131 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hrášek dušený I postup přípravy receptu:

1

Do suchého rendlíku dáme cukr, zahřejeme, necháme mírně zežloutnout na karamel. Poté přidáme máslo, trochu horkého vývaru, hrášek a osolíme. Přikryté dusíme doměkka. Hotové posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Dušený hrášek je vhodný jako příloha k masům, k žemlovému slanému nákypu. Je vhodný i jako náplň do vaječných omelet anebo jej můžeme podávat jako samostatný pokrm se slanými palačinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept