Hrášek dušený I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dušený I
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12842 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 dl | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 327,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek dušený I postup přípravy receptu:
1 | Do suchého rendlíku dáme cukr, zahřejeme, necháme mírně zežloutnout na karamel. Poté přidáme máslo, trochu horkého vývaru, hrášek a osolíme. Přikryté dusíme doměkka. Hotové posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Dušený hrášek je vhodný jako příloha k masům, k žemlovému slanému nákypu. Je vhodný i jako náplň do vaječných omelet anebo jej můžeme podávat jako samostatný pokrm se slanými palačinkami.