Tyrolské dušené maso s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolské dušené maso s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12843 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí maso vařené |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 701,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolské dušené maso s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, nakrájené houby, krátce podusíme, potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a ještě podusíme. Nakonec vložíme na kousky nakrájené maso, osolíme a přilijeme víno. |
2 | Vše dusíme zvolna pod pokličkou do změknutí brambor. |