Vepřové ragú s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú s kedlubnami
Vepřové ragú s kedlubnami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
3 ks | Kedlubna |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
6 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
2 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kedlubna, Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osolené a opepřené maso opečeme na sádle po všech stranách. Podlijeme trochou vody, přidáme několik kapek worcesteru a dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, nakrájíme je na kousky, přidáme celé šalotky a nakrájené brambory. Nakonec přidáme oloupané, na kostky nakrájené kedlubny. Dusíme, až všechna zelenina změkne. |