Zelná sarma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná sarma
Zelná sarma
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
2 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 290,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná sarma postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, jedním nasekaným zelným listem, přidáme vejce, sůl a pepř. |
2 | Nádivku zabalíme do omytých zelných listů. Závitky vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a podusíme. Hotové zalijeme jogurtem a ihned podáváme. |