Jehněčí s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s fazolkami
Jehněčí s fazolkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 153,7mg |
Draslík | 341,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na sádle a opečeme na ní omyté, osolené a opaprikované maso nakrájené na kousky. |
2 | V jiné nádobě podusíme na sádle očištěné fazolky, které jsme podélně rozkrojili. |
3 | Když obojí změkne, smícháme maso s fazolkami, vložíme do zapékací mísy, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě. |
Poznámka
Podáváme s rýží.