Jednoduchý recept

Telecí játra po florentsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12851
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Játra telecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Protlak rajčatový
1 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
5% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 136 mg
38% Bílkoviny 21 g

Telecí játra po florentsku postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenké plátky a lehce je posypeme moukou.

2

Do pánve dáme olej, utřený česnek a šalvěj. Vložíme játra, zprudka je opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým protlakem zředěným trochou oleje. Na mírném ohni játra ještě krátce pod pokličkou podusíme.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme 1 menší snítku čerstvé šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept