Opečenky z hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečenky z hrášku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12860 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 šálek | Hrách vařený |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
0,5 hrst | Petržel - nať |
29 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 377,4mg |
Draslík | 650,2mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrách vařený, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečenky z hrášku postup přípravy receptu:
1 | Dušený hrášek prolisujeme, osolíme, přidáme žloutky, cibuli zpěněnou na másle s nasekanou petrželovou natí a strouhanky tolik, aby vznikla hustší hmota. |
2 | Prkénko posypeme strouhankou a vyválíme plát 1 cm vysoký. Nakrájíme čtverečky, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme v oleji. |
Poznámka
Hotový pokrm podáváme se salátem.