Recept

Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12863
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Chřest bílý
400 g Knedlík kynutý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
15% Sacharidy 55 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 76 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.

2

Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.

3

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.

4

Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.

Poznámka

Poznámka: Takto upravený chřest můžeme zapékat v mušlích. Před zapečením jej posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhankou a podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept