Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12863 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
400 g | Knedlík kynutý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 118,6mg |
Draslík | 346,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě. |
2 | Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí. |
3 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme. |
4 | Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky. |
Poznámka
Poznámka: Takto upravený chřest můžeme zapékat v mušlích. Před zapečením jej posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhankou a podáváme jako předkrm.