Recept

Kapusta zapečená s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12871
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
100 g Moravské uzené maso
1 špetka Pepř černý mletý
292 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 471kJ
25% Sacharidy 89 g
21% Tuky 15 g
5% Sodík 96 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kapusta zapečená s rýží postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

2

Opranou rýži nasypeme do většího množství vroucí osolené vody. Od bodu varu vaříme přesně 10 minut, poté ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, nasekaným masem a polovinou nastrouhaného sýra.

3

Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme do ní rýži, kapustu a vrchní vrstvu rýže posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept