Recept

Kapusta zapečená s vepřovým masem a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12872

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
40,8 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
300 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
10% Sacharidy 37 g
41% Tuky 31 g
10% Sodík 198 mg
41% Bílkoviny 23 g

Kapusta zapečená s vepřovým masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a téměř doměkka podusíme.

3

Zapékací mísu vymastíme trochou másla, dáme do ní polovinu nasekané kapusty, na ni vrstvu masa, opět kapustu, na ni plátky rajčat, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a půl hodiny pečeme.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo brambory. Obměna: Do strouhanky k posypání přidáme nastrouhaný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept