Zeleninová polévka po kastiliánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka po kastiliánsku
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12878 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
130 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tykev |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 686,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Rajčata, Sůl, Tykev, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka po kastiliánsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso uvaříme v menším množství osolené vody, aby byl vývar silný. |
2 | V kastrole na másle podusíme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu, cibuli a brambory. Dusíme do změknutí zeleniny. |
3 | Nakonec do polévky přilijeme víno a přidáme uvařené, nakrájené maso. |
4 | Polévka má být velmi hustá. Ochutíme solí a pepřem. |