Kvas z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvas z červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12886 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Červená řepa |
50 g | Chléb celozrnný pšeničný |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
32% Sacharidy 116 g
5% Tuky 3 g
55% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chléb celozrnný pšeničný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kvas z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou. |
2 | Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě. |
3 | Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme. |
4 | Kvas používáme při přípravě boršče. |