Recept

Kapustové lívance kynuté

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12893
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 plátek Anglická slanina
20 g Droždí
2 šálek Kapusta hlávková
0,3 l Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
400 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
5% Sacharidy 18 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 524 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kapustové lívance kynuté postup přípravy receptu:

1

Kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a na hrubo nasekáme.

2

Připravíme kvásek z vlahého mléka a droždí.

3

Slaninu drobně nasekáme, sklovitě vyškvaříme, přilijeme mléko, vmícháme žloutky, mouku, kapustu, kvásek a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh.

4

Z těsta pečeme lívance v lívanečníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept