Piperada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piperada
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12897 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
125 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 279,3mg |
Draslík | 449,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piperada postup přípravy receptu:
1 | Střídku žemle zvlhčíme mlékem a vymačkáme. |
2 | Na pánvi osmažíme šunku a necháme ji na teplém místě. Na téže pánvi rozpustíme na mírném ohni sádlo, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a očištěné papriky nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. |
3 | Ušlehaná vejce smícháme s vymačkanou žemlí a přidáme k zelenině. Zamícháme a necháme dopéci. Přendáme na nahřátou mísu, obložíme opečenou šunkou a podáváme ozdobené snítkou petrželky. |