Pstruzi v pergamenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi v pergamenu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Játra tresčí v oleji |
1 kávová lžička | Kari koření |
120 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pstruh |
250 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 422,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 288,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Pstruh, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi v pergamenu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži. |
2 | Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě. |
4 | Podáváme na velké míse s dílky citronu. |