Candát s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s lanýži
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12900 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bešamel |
1 ks | Bobkový list |
800 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Krevety tygří - loupané |
8 ks | Lanýž |
80 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 390,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Krevety tygří - loupané, Lanýž, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Vykostěného a z kůže staženého candáta naporcujeme a podusíme v bílém víně spolu s cibulí a kořením doměkka. |
2 | Krevety osmahneme na másle, zalijeme vývarem z candáta a přidáme bešamel a podušené žampiony. Přilijeme šlehačku a citronovou šťávu a podusíme s candátem. |
3 | Při podávání ozdobíme každou porci lanýži. |