Recept

Treska dušená s křenem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12901
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
700 g Filé z aljašské tresky
100 g Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej stolní
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 913kJ
2% Sacharidy 6 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 206 mg
58% Bílkoviny 33 g

Treska dušená s křenem postup přípravy receptu:

1

Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách.

2

Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut.

3

Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept