Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12903
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Candát obecný
1 ks Cibule
150 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 16 g
10% Sodík 202 mg
26% Bílkoviny 15 g

Candát s houbami postup přípravy receptu:

1

Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.

3

Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.

4

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept