Telecí maso zapečené s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso zapečené s cibulí
Telecí maso zapečené s cibulí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Česnek |
500 g | Cibule |
250 ml | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 119,1mg |
Draslík | 589,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso zapečené s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a necháme vcelku. Omyté maso nakrájíme na kostky. |
2 | Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibulek promíchaných s česnekem, opepříme, osolíme a omastíme. Dále navrstvíme maso, osolíme, potom dáme opět cibuli s česnekem a vrstvy opakujeme. Vše zalijeme směsí 2 šálků vody a šálku octa a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Nádobou občas zatřeseme, aby se pokrm nepřipálil. |