Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12910

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary sterilované
60 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
1% Sacharidy 4 g
32% Tuky 24 g
67% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 41 g

Holštýnský řízek postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.

2

Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.

3

Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.

4

Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept