Paprikové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Telecí hruď, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové maso postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme a druhý den je v téže vodě bez soli zpola uvaříme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Poprášíme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, uvařené fazole a vše dodusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm zahustíme škrobem a okořeníme podle chuti utřeným česnekem. |
Poznámka
Můžeme použít i hovězí hrudí nebo vepřová žebírka.