Vepřové kotlety s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 964,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku, podusíme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni dále dusíme asi 30 minut. |
2 | V jiném kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme na něm omyté, naklepané a osolené kotlety po každé straně asi 4 minuty. |
3 | Omáčku osolíme, přidáme hořčici, okurky nakrájené na plátky a pepř. Omáčku přelijeme přes horké kotlety. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |