Růžičková kapusta s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s bílou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12915 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Kapusta růžičková |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 693,0mg |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 28,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka. |
2 | Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme. |
3 | Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům. |