Nákyp z růžičkové kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z růžičkové kapusty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapusta růžičková |
100 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
200 g | Moravské uzené maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 318,5mg |
Draslík | 108,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:
1 | Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat. |
2 | Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, nasekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků. |
3 | Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme půl hodiny v předehřáté troubě. |
4 | Nákyp podáváme se saláty. |