Vepřové kotlety podle uzenářky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety podle uzenářky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1,5 dl | Víno bílé |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety podle uzenářky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme po částech vínem a vývarem, osolíme, přidáme zrnka pepře a 30 minut dusíme. |
2 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Mírně je podlijeme a dusíme v připravené omáčce doměkka. Potom je přendáme na nahřátou mísu. |
3 | Omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky, hořčici a nalijeme ji na maso. |