Skopová plec po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec po indicku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 ks | Hřebíček |
150 g | Kokos - mletý (Kopra) |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 kávová lžička | Mák - semena |
500 ml | Mléko acidofilní |
8 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
600 g | Skopová plec |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 270,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Koriandr mletý, Mák - semena, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mléko acidofilní, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec po indicku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a podlijeme kyselým mlékem. Oloupanou cibuli, česnek a očištěné papriky jemně nasekáme. Koření a mák roztlučeme v hmoždíři. |
2 | Maso vyjmeme z mléka, osolíme a opečeme ze všech stran na oleji. |
3 | Zeleninu, mák, koření a kokos smícháme, polijeme mlékem, přilijeme k měkkému masu a dusíme asi 30 minut. |
4 | Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu. |