Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12929

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Dršťky syrové
1 hrst Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 397kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
44% Sodík 881 mg
65% Bílkoviny 37 g

Dršťky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.

3

Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.

4

Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept