Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12930

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Játra telecí
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
41% Sodík 818 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tyrolská játra postup přípravy receptu:

1

Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru.

2

Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme.

3

Podáváme se suchou rýží nebo s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept