Tyrolská játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolská játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 351,3mg |
Draslík | 635,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Játra telecí, Kapary sterilované, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolská játra postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru. |
2 | Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme. |
3 | Podáváme se suchou rýží nebo s noky. |