Kuře dušené se žampiony a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené se žampiony a zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Karotka |
1 ks | Kuře |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 348,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Karotka, Kuře, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené se žampiony a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a mírně podlité vývarem dusíme do poloměkka. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a očištěnou, nakrájenou mrkev s pórkem, přisolíme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme nasekanou petrželku a přilijeme kyselou smetanu. Vše ještě 5 minut podusíme. |