Smažená kachní játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kachní játra
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12939 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Játra kachní |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 515,2mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kachní, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kachní játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody, ihned je vyjmeme a po okapání obalíme v solamylu. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a játra v něm opečeme (asi 4 minuty). Nakonec pokrm osolíme a přidáme na jemné kousky nakrájený česnek. |
3 | Játra mají mít tenoučký křupavý obal, ale uvnitř budou měkká. |