Pórková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1294 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,5 ks | Bujón bylinkový |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Ovesné vločky |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Ovesné vločky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na nudličky a zpěníme na másle. |
2 | Přidáme mraženou zeleninu. |
3 | Zalijeme bylinkovým vývarem, přidáme vločky a osolíme. |
4 | Povaříme, dokud se polévka nezahustí. |
5 | Poté okořeníme majoránkou, necháme přejít varem a dáme nakrájenou petrželku. |